Blog image

A NAV tájékoztatása szerint 2024. április 25-én (csütörtökön) 14 és 19 óra között, valamint 2024. május 3-án (pénteken) egész nap az Online Számla rendszer, az Online Számlázó program, valamint az eÁFA-rendszer karbantartás miatt nem lesz elérhető.

A karbantartás ideje alatt a NAV rendszereiből adatok letöltése nem lesz lehetséges, valamint a kibocsátott számlákról az adatszolgáltatás sem teljesíthető.

Konverter program

A NAV Online számla rendszereiből a kimenő és bejövő számlák adatai nem tölthetők le. A karbantartás ideje alatt tehát csak a korábban már letöltött adatokkal tudnak dolgozni.
Ha a karbantartási idő alatt könyvelni szeretne a programmal, akkor kérjük, hogy még az időszak előtt töltse le a számlaadatokat a NAV rendszeréből!

Számlázás

Számlázóprogramjainkban a számlázás funkció használható, a számlák helyesen kibocsáthatók a karbantartási idő alatt is. A programjaink ilyenkor megkísérlik beküldeni a NAV felé a számlaadatszolgáltatást, melyről hibaüzenet fog megjelenni, hogy az adatszolgáltatás sikertelen.
Ha a karbantartási időszak alatt számlát bocsátott ki, akkor a karbantartási időszakot követően (pl. következő napon) lépjen be a számlázóprogramba és azok jelezni fogják, hogy van be nem küldött állapotú számla és felajánlják a beküldést.

A NAV üzemszüneteiről bővebb információ az alábbi linken érhető el.
https://nav.gov.hu/fooldal-elemei/fooldali-csempek/uzemszunet



Update 2024.05.03.

2024. május 3-án a NAV rendszerei csak 14 és 20 óra között nem lesznek elérhetők!