Kiegészítő melléklet (e-beszámoló)

Áttekintés

A programmal a gazdasági társaságok éves és egyszerűsített éves beszámolója, illetve annak kiegészítő melléklete készíthető el, melyet elektronikus úton nyújthat be a Céginformációs Szolgálathoz az Online Beszámoló és űrlapkitöltő Rendszeren (OBR-en) keresztül.
Gyors és biztonságos megoldás a számviteli beszámoló elkészítéséhez.

Mind lenyit

A program a Forint-Soft könyvelő programokból közvetlenül adatokat tud átvenni, de a Kiegészítő melléklet programot azok is használhatják, akik nem a Forint-Soft Kft. által forgalmazott könyvelő programokkal könyvelnek. Ebben az esetben a mérleg és eredménykimutatás adatait kell feltölteni, majd ez alapján már feldolgozhatók az adatok. Az adatok átvehetők OBR-fájlból vagy meghatározott tartalmú és formátumú Excel-fájlból is. (Az erre vonatkozó követelmények a kezelési leírásban és a demóverzióban is megtekinthetők.)

A szükséges törzsadatok bevitele után szerkesztheti a kiegészítő melléklet szövegét. Ebben mintaszövegek segítenek, amelyeket átvehet, ha szükséges, akkor módosíthat vagy ki is hagyhat. A program a beszámoló típusának (éves vagy egyszerűsített éves) megfelelő mintaszövegeket ajánlja fel, így a jogszabályi előírásoknak teljes körű megfelelés biztosított.
A kiegészítő melléklet szövegében mutatószámokat is szerepeltethet (pl. likviditási mutatók).

A programmal egyéb, a beszámolóhoz kapcsolódó dokumentumok is elkészíthetők.
- Jegyzőkönyv a beszámoló elfogadásáról (cég formájának megfelelő megnevezéssel, pl. taggyűlési jegyzőkönyv).
- Egyszemélyes társaságok határozata.
- Adózott eredmény felhasználásáról szóló határozat (kivonat a jegyzőkönyvből).
- Üzleti jelentés (egyszerűbb vállalkozások esetén).
- Meghatalmazás (beszámolót elektronikus úton közzétevő személy részére).

A dokumentumok nyomtathatók, PDF-fájlba vagy RTF-fájlba menthetők. Az RTF-fájl Microsoft Word vagy más ingyenes szövegszerkesztő programmal (pl. LibreOffice) is szerkeszthető.

A beszámoló összeállítása után a mérleg, eredménykimutatás adatai, a szükséges csatolmányokkal (pl. adózott eredményfelhasználásról szóló határozat, kiegészítő melléklet, könyvvizsgálói jelentés) együtt OBR-fájlként elmenthető.
A fájl az Online Beszámoló és űrlapkitöltő Rendszerbe történő bejelentkezés után importálható, így ott már kézi kitöltés, fájlcsatolás nem szükséges.

Ezeket ajánljuk még

89 000 - 249 000 Ft + áfa
70 000 - 110 000 Ft + áfa
110 000 - 190 000 Ft + áfa