Pénztárkönyv

Áttekintés

Az egyszeres könyvelés programunk áttekinthető és egyszerűen kezelhető, így könnyítve meg az Ön munkáját. 

Programunk két modulból áll, a pénztárkönyvből és a naplófőkönyvből. A kata bevételi nyilvántartás vezetésére is alkalmas.

Nemcsak a jogszabályi előírásoknak megfelelő nyilvántartási kötelezettség teljesítését segíti, hanem elkészíthetők vele a bevallások is.

A DOS-os felületű könyvelő programunk egér nélkül, teljes körűen billentyűzetről kezelhető, így segítve a gyors adatrögzítést. A szoftver Windows 10 és 11 operációs rendszeren is használható!

Az egycéges változatban egy, míg a többcéges változatban akár 999 vállalkozás könyvelése végezhető el. A könyvelőprogram korlátlan számú számítógépre telepíthető, azzal korlátlan tételszám könyvelhető.

Az egyszeres könyvelés programunk nem hálózatos és hálózatos verzióban vásárolható meg. A nem hálózatos verzió helyi gépen használható, abban egyidejűleg egy felhasználó dolgozhat. A hálózatos verzió hálózatban is használható, egyidejűleg külön cégekben több személy is könyvelhet.

Mind lenyit

Az egyszeres könyvelés program teljes körűen billentyűzetről kezelhető, így gyorsítva meg a munkát.
A programmal egyéni vállalkozók, mezőgazdasági őstermelők, adószámos magánszemélyek és egyéb szervezetek (egyesületek, társasházak) könyvelése végezhető el.

- Pénztárkönyv (pl. egyéni vállalkozók részére).
- Naplófőkönyv (pl. nonprofit szervezetek részére).

Az egyszeres könyvelés programunkkal gyűjtők (költséghelyek, munkaszámok) is kezelhetők.
A gyűjtőkről részletes és összesítő kimutatások is lekérhetők.

A kimenő és bejövő Ft-os számlákról áttekinthető formában vezethető az analitika.
Ehhez kapcsolódóan széleskörű listázási lehetőség áll rendelkezésre (összes számla, teljesített, túlteljesített, teljesítetlen számlák, korosítás lista stb.).
A partnereknek egyenlegközlő, fizetési felszólítás, késedelmi kamat és behajtási költségátalány értesítő készíthető. A könyvelő programmal a behajtási költségátalány is kiszámítható.

- A program automatikusan kezeli a számlák áfáját.
- Halasztott áfa kezelése.
- Pénzforgalmi áfa kezelése.
- Fordított adózás kezelése.
- Tételes áfa-bevallás:
A könyvelő program kezeli az áfatörvény 10. számú melléklete (korábban Art. 31/B. §-a) szerinti összesítő jelentést, melynek keretében a ‘65-M lapok partnerenként is kitöltésre kerülnek.
- Gabona és acélipari termékek kezelése:
A számlák felvitelekor rögzíthetők a gabona, valamint a vas- és acélipari termékekre vonatkozó adatok is (VTSZ, kg, érték), így azok automatikusan átkerülnek az áfa-bevallásra is.
- Áfa-önellenőrzés:
A könyvelés során jelölhetők az áfa-önellenőrzési tételek, melyekről külön listák is készíthetők. A könyvelő programból XML-fájl adható át a ‘65 áfa-bevallásnak az önellenőrzési adatokkal is.

Az egyszeres könyvelés programból az alábbi bevallások és adatszolgáltatások egyszerűen, egy gombnyomásra készíthetők el:
- áfa-bevallás (‘65, M-lapokkal együtt),
- áfa-önellenőrzési bevallás (‘65, M-lapokkal együtt),
- személyi jövedelemadó-bevallás (‘53),
- kisadózó vállalkozások adóbevallása (‘KATA),
- helyi iparűzési adóbevallás (‘HIPA),
- PTGSZLAH adatszolgáltatás a pénztárgép használatára kötelezett, bizonylat-kibocsátási kötelezettségét számlával teljesítők számára,
- SZAMLAZO nyomtatvány a számlázó program bejelentéséhez,
- kisadózó vállalkozások részére juttatott, 1 millió Ft-ot meghaladó kifizetésekről szóló adatszolgáltatás (‘K102).

A könyvelő programból készíthető listák segítik a könyvelési és bevallási kötelezettségek teljesítését. A kimutatások nemcsak képernyőn tekinthetők meg, azok bármely nyomtatóra, PDF-fájlba és TXT-fájlba is elmenthetők, így akár e-mailben is továbbíthatóak.
A listák bizonylat dátumára és áfa szerinti teljesítés dátumára is lekérdezhetőek.

Főbb listák:
- áfa-kimutatások (teljes áfa lista áfa-kulcsonként vagy áfa-gyűjtőnként, pénzforgalmi áfa lista a rendezett és rendezetlen tételekről, éves áfa-összesítő, evás beszerzések listája, gabona és acélipari termékekről szóló lista stb.),
- könyvelési adatok (könyvelési számla kartonok, könyvelési összesítő, pénztárkönyv, kisadózó bevételi nyilvántartás stb.),
- egyszerűsített mérleg, eredménylevezetés,
- paraméterezhető lista, ha Önnek olyan kimutatásra van szüksége, melyet a program nem tartalmaz, de annak adatai a könyvelési adatokkal elkészíthetők,
- pénztárbizonylat, pénztárjelentés Ft-ban,
- bevallásokat segítő kimutatások (pl. kisadózó lista).

Az egyszeres könyvelés programunk számlázó funkcióval is rendelkezik.
A belföldi partnereknek Ft-ban a jogszabályi előírásoknak megfelelő számla készítése egyszerű.
A határozott idejű számlák teljesítési időpontját a program automatikusan állapítja meg a számlázás során is.
A program megfelel a 23/2014. NGM-rendelet előírásainak, az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkcióval is rendelkezik, illetve az online számla adatszolgáltatást is teljesíti a számlákról.

Ezeket ajánljuk még

89 000 - 249 000 Ft + áfa
40 000 - 105 000 Ft + áfa
70 000 - 180 000 Ft + áfa