Letölthetők az EPR modult tartalmazó frissítések

Letölthetők az EPR modult tartalmazó frissítések

2023. június 26-án kiadott 2023.09 verziójú programmódosításban elérhető az EPR modul.

2023. jún. 26.

Letölthető a Készletnyilvántartó és a Számlázás-házipénztár program 2023. évi módosítása

Letölthető a Készletnyilvántartó és a Számlázás-házipénztár program 2023. évi módosítása

Megjelent a Készletnyilvántartó és a Számlázás-házipénztár program 2023. évi módosítása!

2022. dec. 15.

NAV Online számla adatszolgáltatás 3.0 verzió

NAV Online számla adatszolgáltatás 3.0 verzió

2021. január 4-től a NAV Online számla adatszolgáltatás 3.0 sémája szerint kell adatot szolgáltatni a kibocsátott számlákról. Az adatszolgáltatásra kötelezett számlák köre bővült, a magánszemélyek részére, a külföldi adóalanyok részére, az egyéb nem adóalanyok részére kibocsátott számlákról is adatot kell szolgáltatni.

A Forint-Soft Kft. számlázóprogramjai már az új előírásoknak megfelelően végzik el az online számla adatszolgáltatást.

Kérjük, frissítsék programjaikat!

A NAV 2020. december 16-án közzétett közleménye szerint nem szab ki bírságot az adóhatóság akkor, ha az adatszolgáltatási körbe újonnan bekerült számlákról nem történik meg az adatszolgáltatás, ha a számla kibocsátása 2021. január 4. és március 31. között történik.

Az online adatszolgátatást 2021. március 31-ig még a régi, 2.0 séma szerint is elfogadja a NAV.

2021. jan. 04.

Online számla 2.0 áttérés elhalasztva

Online számla 2.0 áttérés elhalasztva

A NAV 2020. 03. 24-én kiadott tájékoztatása szerint az online számla adatszolgáltatás 2.0 XSD verzióra való áttérés határidejét 2020. április 1-ről 2020. július 1-jére módosították.

2020. június 30-ig lehetőség van az 1.1 és a 2.0 XSD verzió használatára is.

A Forint-Soft számlázóprogramok már a 2.0 XSD verzió szerint működnek.

Kérjük, hogy a programjainkhoz tartozó frissítéseket minden esetben telepítsék, mindig a legfrissebb verzióval dolgozzanak!

2020. márc. 24.

NAV Online számla adatszolgáltatás 1.1 XSD verzió

NAV Online számla adatszolgáltatás 1.1 XSD verzió

2019. június 4-től az online számla adatszolgáltatás már kizárólag az 1.1 XSD verzió szerint küldhető be. A régi (1.0) verzióval beküldött adatokat a NAV nem dolgozza fel.

A FORINT-Soft Kft. szoftverei már 2019. február óta az 1.1 XSD verzió szerint működnek, így felhasználóinknak csak akkor van teendője, ha ezt a verziót még nem telepítették.

Kérjük, hogy programjainkból mindig a legfrissebb verzióval dolgozzanak!

2019. jún. 03.

Tájékoztató az online számla adatszolgáltatásban történő változásokról

Tájékoztató az online számla adatszolgáltatásban történő változásokról

2019. május 2-től kötelező az online számla adatszolgáltatás során az 1.1 verziójú XSD-séma használata.

A FORINT-Soft Kft. által forgalmazott programok mindegyikét még 2019. február hónapban módosítottuk úgy, hogy már 1.1 verziójú XSD-sémát használják.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az XSD-séma változásának célja az volt a NAV részéről, hogy jobb minőségű adatokat kapjon a számlákról, ezért több szigorítást is bevezettek (pl. mennyiségi egység kötelezően kitöltendő).

2019. április 29-től biztonsági változások lesznek az online számla adatszolgáltatással kapcsolatban, ettől az időponttól kezdve kizárólag TLS 1.2 titkosítás használható. Megszűnik a TLS 1.0 és a TLS 1.1 támogatottsága.

A FORINT-Soft Kft. által forgalmazott számlázó programok a kezdetek óta TLS 1.2 titkosítást alkalmaztak, így emiatt programjainkban nem szükséges módosítás.

Kérjük, hogy programjainkból mindig a legfrissebb verzióval dolgozzanak!

2019. ápr. 25.

Kivárja a júliust a NAV

Kivárja a júliust a NAV

A NAV 2018. július 1-jén közleményt adott ki az online adatszolgáltatásra vonatkozó átmeneti haladékról.

A közlemény szerint ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, ha az adatok még július végéig beérkeznek.

A FORINT-Soft Kft. számlázó programjai készen állnak az online adatszolgáltatásra, de a haladék felhasználóinkra is vonatkozik. Kérjük, hogy programjainkkal mindig a legfrissebb verzióval dolgozzanak!

A közlemény szövege az alábbi:

"Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, ha az adatok még július végéig beérkeznek.
Előfordulhat, hogy egy vállalkozás nem áll készen július elsején az online adatszolgáltatásra annak ellenére, hogy megkezdte a felkészülést. A számlázó program nem megfelelő működése miatt a NAV július végéig nem bírságolja az adatszolgáltatás mulasztását, ha az adott cég képviselője regisztrál az Online Számla rendszerben és a számlaadatok július végéig, utólag megérkeznek a NAV-hoz.
A vállalkozás amennyiben nem megfelelően felkészített számlázó programot használ, de a számlázó programja július végéig képes az adatszolgáltatásra, akkor szankció nélkül megtörténhet a számlázó programon keresztül az adatszolgáltatás. A szankciómentes időszak a számlázó programoktól elvárt azonnali adatszolgáltatás kötelezettségének teljesítésére vonatkozik, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz.
A számlázó programot használóknál a felkészülés elengedhetetlen része, hogy még időben felvegyék a kapcsolatot a szoftver fejlesztőjével, aki megvizsgálja, kell-e valamin változtatni a szabályos adatszolgáltatáshoz.
Az Online Számla webes felületén nemcsak információk, hanem gyakori kérdésekre összeállított válaszok és tájékoztató videók segítik a felkészülést, lépésről lépésre bemutatva a regisztrációt és az Online Számlázó használatát. https://onlineszamla.nav.gov.hu"

Fontos, hogy a haladék kizárólag a számlázó programból történő adatszolgáltatásra vonatkozik, a nyomdai gyártású számlatömbből kibocsátott számlákra nem. A kézi számlázás esetén a 100 ezer Ft-ot elérő áfa-tartalmú számla esetén az 5. naptári nap végéig, az 500 ezer Ft-ot elérő áfa-tartalmú számla esetén pedig 1 naptári napon belül, azaz a következő nap végéig kell adatot szolgáltatni.

NAV közleménye ide kattintva olvasható!

2018. júl. 01.

Online számla adatszolgáltatás beállítása a számlázó programokban

Online számla adatszolgáltatás beállítása a számlázó programokban

Számlázó programjaink tartalmazzák az online adatszolgáltatás funkciót, így 2018. július 1-jétől is megfelelnek a jogszabályi előírásoknak.

A számlázó programjainkhoz elkészítettük az online adatszolgáltatásról szóló leírásunkat, melyeket az alábbi linkekre kattintva érhetnek el.

Számlázás-házipénztár (SZAMLA)

Letöltés - SZAMLA

Készletnyilvántartás (KESZLET)

Letöltés - KESZLET

Számlázás - vevő-szállító nyilvántartás (UJVSZ, "DOS"-os)

Letöltés - UJVSZ

Kettős könyvelés (WUJEGYKE)

Letöltés - WUJEGYKE

Kettős könyvelés (UJEGYKE, "DOS"-os)

Letöltés - UJEGYKE

Egyszeres könyvelés (UJEGYSZ, "DOS"-os)

Letöltés - UJEGYSZ

Letöltés - Útmutató a NAV regisztrációról

2018. jún. 25.

Online számla adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől

Online számla adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől

2018. július 1-jétől új előírások vonatkoznak a számlázó programokra, mely szerint a 100 ezer Ft-ot elérő áfa-tartalmú számlákról online módon kell adatszolgáltatást teljesíteni a NAV részére.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a FORINT-Soft Kft. által forgalmazott, számlázó funkcióval rendelkező programok 2018. július 1-jétől is teljesítenek minden jogszabályi követelményt, az online adatszolgáltatás funkciót tartalmazni fogják szoftvereink.

Ha a NAV elérhetővé teszi a végleges rendszert, akkor felhasználóinkat weboldalunkon és e-mailben is tájékoztatni fogjuk.

2018. máj. 14.